Deze zomerse spaghetti is écht fijn op een warme dag. Het is zo gemaakt, dus je hoeft ook niet lang in een hete keuken te staan.

Ingrediënten voor zomerse spaghetti

vier personen

Lekker met sugarsnaps/ peultjes als groente. Een andere groente kan natuurlijk ook.

Bereiding

Zet de oven op 180 graden en zet water op voor de spaghetti. Leg de spiesjes/stokjes in een bakje water, zodat ze straks goed tegen hitte kunnen.

Pluk mooie stukjes dille af. Leg een deel apart voor de garnering. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Was de citroen en rasp de schil. Vang dit op en leg even opzij.

Spoel de garnalen onder lauwwarm water en dep ze dan goed droog. Rijg ze aan de spiesjes. Bestrijk een ovenschaal met olie en leg de garnalenspiesjes erin. Als het water voor de pasta kookt, de pasta toevoegen en daarna de garnalenspiesjes in de oven.

Kook de pasta volgens de voorschriften op het pak. De spiesjes gaan 10-13 minuten in de oven.

Verwarm nu de plantaardige kookroom in een pannetje en giet het sap van 1 citroen er langzaam doorheen. Goed roeren. Als het goed vermengd is, neem de pan dan van de warmtebron.

Giet de pasta af en meng direct met het romige citroenmengsel, de dille, de citroenrasp, de zongedroogde tomaatjes en eindig met flink wat peper. Haal nu de garnalenspiesjes uit de oven en maak 4 borden op. Garneer met de achtergehouden dille en het amandelschaafsel.

Dat wordt smullen van deze zomerse spaghetti!

Voor meer recepten, voedingsweetjes en interessante blogs, volg mij op Instagram en op Facebook.

Alvast een voorproefje? Vind hier het recept voor home-made granola.

-With lof-

Marloes