Zelfgemaakte fruitijsjes zijn werkelijk de lekkerste. En altijd op voorraad, want je bewaard het gewoon in de vriezer.

Ingrediënten voorzelfgemaakte fruitijsjes

zo’n tien ijsjes

  • 1 watermeloen
  • 4 rijpe bananen
  • 2 rijpe mango’s
  • scheutjes bio yoghurt
  • pure chocolade
  • kokosrasp
  • IJshoorntjes

Het kan ook met ander fruit. Kies wat je lekker vindt.

Bereiding

Ontdoe al het fruit van de schil en snijd het fruit in kleine stukjes. Vries per soort in.

Wil je het op de dag zelf nog gebruiken, laat het dan een paar uur vriezen.

Is het voor later? Haal dan het bevroren fruit drie uur voor gebruik uit de vriezer.

Na twee uur ontdooien, kan je ermee aan de slag. Mix het fruit per soort in de blender of met de staafmixer, tot een gladde ijsmassa. Voeg bij alle smaken een scheut yoghurt toe om het mixen gemakkelijker te maken en het ijs iets romig.

Stop de ijsmassa’s weer in de vriezer voor een half uur. Daarna eruit halen, 10 minuten laten staan en met een ijsscoop bolletjes scheppen en op het ijshoorntje plaatsen.

Rasp wat pure chocolade erover en sprenkel wat kokosrasp voor een feestelijk en smaakvol effect.

Lekker opeten:)

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer gezonde, lekkere recepten, blogs en voedingsweetjes.

Maak ook eens: ‘Zelf popcorn poppen’.

-With lof-

Marloes