Zelf popcorn maken is erg leuk en snel gedaan. Ik maak dit zeker één keer in de week voor  mijn kinderen en vriendjes/vriendinnetjes.

Ingrediënten voor

acht bekers popcornzelf popcorn maken

  • 200 gram bio maiskorrels
  • scheutje olijfolie
  • 2 tl Kaneel (in plaats van suiker of zout. Voor volwassenen is chilipoeder ook erg lekker.)

Tip: gebruik een oude pan of houd net als ik een speciale pan voor popcorn in verband met aanbakgevaar.

Bereiding

Zet de pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg direct ook een handvol maiskorrels toe. Gebruik niet teveel, dan poppen ze niet goed. Je zal versteld staan van hoeveel popcorn er al komt van een handje mais.

Doe ook meteen de deksel op de pan. Als deze niet doorzichtig is, luister je naar het ge-pop van de popcorn tegen de deksel. Dit zal al snel te horen zijn en steeds heviger worden. Daarna neemt het snelle poppen af. Zit er opeens veel tijd tussen twee pops Kijk dan snel even in de pan. Is de pan zo goed als gevuld met popcorn? Zet dan het vuur uit, hussel de pan nog even met de deksel erop en voeg kaneel en/of kokosrasp toe. Wij eten ze ook vaak gewoon ‘blank’.

Volg Ditmaalgoed.nl via Pinterest, Facebook en Instagram voor meer lekkere, gezonde recepten, uitgebreide blogs en leuke voedingsweetjes.

Probeer ook eens: ‘Gevulde zoete appel dessert, zonder suiker’.

-With lof-

Marloes