Vegetarische tomatensoep is voor iedereen en lekker in elk seizoen!

Ingrediënten voor een

pan soep (4-8 p)vegetarische tomatensoep

  • 1,5 kilo trostomaten
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 1 bose platte peterselie
  • 2 geroosterde gele paprika’s
  • vegetarische groentebouillon (natuurwinkel)
  • scheutje azijn
  • scheutje gembersiroop
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 lepel dadelstroop
  • 2 tl gemalen koriander
  • verse peper

Voor een wat dikkere soep, kan je maïzena gebruiken om te binden.

Ook lekker om extra een lente-uitje, plantaardige room en/of home-made knoflookbrood croutons toe te voegen.

Bereiding

Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Snijd de uien in blokjes.

Verwarm olie in een pan en fruit de uien. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee. Voeg al snel de tomaten toe, aangezien knoflook snel aanbakt. Bak de tomaten 5 minuten mee.

Snijd de koriander fijn en de geroosterde paprika in blokjes. Voeg beide toe.

Roer de dadelstroop er nu door en na twee minuten ook het koriander poeder en wat verse gemalen peper.

Voeg de bouillion(tablet) en 1 liter water toe. Breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur laag en roer de ketjap, azijn en gembersiroop doorheen. Laat de soep een kwartiertje pruttelen.

Pureer de soep dan met de staafmixer en breng op smaak met peper. Eventueel een snuf zout. De soep is direct te serveren, later op te warmen of in te vriezen voor later.

Garneer bij het serveren met de rest van de platte peterselie. Lekker met wat stokbrood, salade of home-made patat.

Volg Ditmaalgoed op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer gezonde, lekkere recepten, blogs en voedingsweetjes.

-With lof-

Marloes