Deze tosti’s uit de pan zijn voor mij echt comfortfood!

Ingrediënten voortosti

vier tosti’s

  • 4 sneetjes lekker dik, vers brood
  • 2 trostomaten
  • scheut olijfolie
  • 4 plakken (oude geiten) kaas
  • rucola
  • rode en/of groene pesto
  • handje pijnboompitjes
  • peper
  • gebruik een hapjespan met doorzichtige deksel

Ook lekker met sla, ananas, gegrilde paprika, tonijn en augurk.

Bereiding

Bak de pijnboompitjes kort.

Smeer de vers gebakken boterhammen in met pesto. Beleg één kant met geitenkaas, rucola en tomaat. Maal wat verse peper erover en leg er pijnboompitjes op. Leg een met pesto besmeerde boterham erop. Smeer één buitenkant in met olie en snijd de tosti diagonaal door.

Bak de stukken tosti in de pan, eerst op de met olie besmeerde kant. Doe de deksel op de pan, zodat het lekker warm wordt en de kaas gaat smelten. geitenkaas smelt wel minder enthousiast dan koeienkaas. Bak het brood lekker knapperig en bruin.

Smeer nu de andere kant van de tosti’s in met olie en draai ze om in de pan.

Bak ook deze kant krokant bruin. Meteen serveren en opeten. Lekker met home-made zoet-zure pittige saus.

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer gezonde, lekkere recepten, blogs en voedingsweetjes.

Maak ook eens: ‘Bananenijs met pistache zonder zuivel’.

-With lof-

Marloes