Ook leuk en lekker voor kinderen, deze tempeh-nuggets.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een grote ovenschaal in. Zet vier pannen met water op. Kook de rijst volgens de verpakking. In de tweede pan kook je 4 eieren hard in i.i.g. 7 minuten. Laat de eieren schrikken en geheel afkoelen. Daarna pellen en in partjes snijden. Snijd de broccoli in losse roosjes en kook deze 6 minuten. Dan afgieten en afspoelen in koud water. Laat de broccoli dan afkoelen. In de laatste pan kook je de sperzibonen voor 6 minuten. Dan afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.

De twee overgebleven eieren breken voor het beslag van de tempeh. Hussel de eieren. Snijd de tempeh in kleine reepjes, als een soort dikke frieten. Haal alle tempeh stukjes door het ei, dan door de bloem en vervolgens door het paneermeel (broodkruim). Leg in de ovenschaal. Als alle tempeh, een jasje heeft, gaan de nuggets in de oven voor 20 minuten.

Ondertussen kun je verder met het snijwerk. De komkommer in plakjes, de rode paprika in reepjes, de voorgesneden witte kool los op het bord. Als de tempeh bijna klaar is, het jasje moet goudbruin zijn, maak je de borden op. Handig is om een bakje pindasaus in het midden te zetten en daaromheen alles te leggen.

Als de tempeh helemaal knapperig is geworden, kan deze er als laatste en enige warme onderdeel bij. Veel eetplezier!

Kijk ook eens bij mijn andere lekkere recepten, zoals ‘pofaardappels met vegan kaas’.

-With lof-

Marloes