Met deze spicy kastanjechampignons, zet je heel snel een lekker comfortfood hapje op tafel.

Ingrediënten voorspicy kastanjechampignons

één schaal

  • 1 bak kastanje- champignons (250 gram)
  • 2 tl rode currypaste
  • 2 knoflookjes
  • halve rode ui
  • handje geraspte jonge geitenkaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde koriander

Dit hapje is nog steeds heerlijk zonder ui en geitenkaas, mocht je dat net niet in huis hebben:)

Bereiding

Was de champignons en snijd in kwarten. Ik laat de steeltjes graag zitten voor het behoud van de mooie vorm van de champignons, maar snijd er wel een klein randje af.

Snijd dan de ui in ringen en fruit deze in de pan. Pers de twee knoflookjes en bak ze een minuutje mee.

Voeg dan de champignons toe. Zodra ze vocht gaan afgeven, voeg je de currypasta toe. Goed doorroeren en dan de gedroogde kruiden erbij. Naar smaak eventueel nog meer currypasta toevoegen.

Als de champignons lekker gebakken zijn, schep je ze in een schaal. Bestrooi met de geitenkaas. Lekker om meteen warm op te dienen. Geef er prikkertjes bij voor het gemak.

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer lekkere gezonde recepten, blogs en voedingsweetjes.

Kijk ook eens bij mijn andere recepten, zoals: ‘Makreeltaartjes met komkommer en tomaat’.

-With lof-

Marloes