`Scakes’ maakte ik per toeval toen ik ging bakken voor onverwachts bezoek. Ik had niet echt iets in huis behalve 3 eieren, wat bloem en een halve citroen. Daar maak je dus scakes mee, zoals ik ze nu noem:) Een kruising tussen een scone en een cakeje. En daar mag natuurlijk jam op. Heel benieuwd hoe jij ze vindt!

Ingrediëntenscakes

voor 12 scakes

  • 3 bio eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • geraspte schil en sap van een halve citroen
  • 3 el lekkere olijfolie
  • 2 el dadelstroop
  • 2 el kokosrasp
  • (bio) jam (voor erop:)
  • cupcake-bakjes

Gebruik het liefst ook een cupcakevorm om de cupcake-bakjes in te plaatsen, zodat ze mooi van vorm blijven.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe al het bloem, de eieren, het bakpoeder, olijfolie, dadelstroop, en kokosrasp in een kom.

Rasp de schil van de halve citroen. Voeg toe aan de kom.

Knijp de halve citroen uit boven een glaasje of gebruik een zeefje om de pitten op te vangen. Dat kunnen er soms best veel zijn en die wil je niet in je scakes.

Voeg het citroensap toe aan de kom en mix alle ingrediënten tot het een redelijk gladde massa is.

Het beslag is erg dik en kleverig.

Plaats de cupcakevormpjes in de cupcakevorm en vul de cupjes voor ongeveer de helft met het mengsel. Dit gaat het meest makkelijk met twee lepels. Als het goed is, haal je er precies 12 uit.

Doe in de oven voor ongeveer 18 minuten.

Even laten afkoelen op een rooster of plank. Dan nog iets warm, lekker opeten. Een aanrader om ze open te snijden en besmeren met (frambozen)jam! Slagroom kan ook.

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin voor meer lekkere recepten, blogs en voedingsweetjes.

Maak ook eens ‘Home-made bruschetta’.

-With lof-

Marloes

2 comments on “`Scakes` met kokos en citroen, heerlijk bij de thee”

Comments are closed.