Zo fijn als het rabarberseizoen weer is begonnen. Ik wil dit elke avond wel eten:) Of als ontbijt, dat kan natuurlijk ook.

Ingrediënten voor vier personen

  • 3 stengels rabarber
  • 100 gram (bio)havermout
  • 50 gram pecannoten
  • 80 gram (bio)volkorenmeel
  • 3 el kokosolie
  • 2 el honing
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal in. Was de rabarber en snijd in kleine stukjes (1 á 2 cm). Doe in een pannetje met een laag water. Laat de rabarber 5 minuten koken. Dan afgieten en verspreiden in de ovenschaal. Strooi de kaneel erover.

Maal de havenmout en pecannoten samen fijn in de keukenmachine.Smelt de kokosolie in een pannetje en doe in een klein bakje met de honing, zodat deze samen versmelten. Voeg het mengsel toe aan het havermoutmengsel en voeg daarna ook het volkorenmeel toe. Kneed, zodat er crumble ontstaat. Verspreid de crumble over de rabarber in de ovenschaal.

Plaats 15 minuten in de oven op 200 graden, daarna nog 5 á 10 minuten op 180 graden. Even in de gaten houden, elke oven is weer anders. De rabarbercrumble is goed als het een knapperig (donker)bruin korstje heeft.

Kijk ook eens bij mijn andere recepten. Heerlijk is ook: aardbeiensoep met citroensorbetijs.

-With lof-

Marloes