Pure chocolade in je hoofdgerecht en nog heel gezond ook!

Ingrediënten voor vier personen

Lekker met rijst of vers gebakken brood.

Bereiding

Snijd de uien grof, de knoflook fijn en de paprika’s in blokjes. Verhit olie in een braadpan en fruit de uitjes. Voeg dan de knoflook en de paprika’s toe.

Snijd de tomaat in blokjes, verwijder de meeste zaadlijsten. Doe in de pan, samen met alle specerijen. Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt 25 minuten smoren. Af en toe roeren en wat kokend water toevoegen als het te droog wordt.

Snijd het pepertje in halve ringen en verwijder de helft van de zaadlijsten (tenzij je graag erg heet eet, dan laat je ze er allemaal in). Doe in de pan en laat 5 minuten mee smoren.

Rasp in de tussentijd de citroenschil, snijd daarna de citroen door midden en knijp van één helft het sap eruit. Vang op in een bakje. Breek de chocolade in stukjes en hak de paranoten fijn in de keukenmachine. Snijd de koriander grof.

Voeg de bonen, mais, citroenrasp en -sap toe aan de pan. Draai na 7 minuten het vuur uit en roer de chocolade erdoor. Nog 5 minuten laten staan, dan proeven en naar smaak zout en peper toevoegen. Voeg tot slot de koriander en gehakte paranoten toe.

Serveer met ovenwarmbrood of rijst. Ook lekker met een frisse salade zoals: zoetzure komkommer of venkelsalade.

-With lof-

Marloes