Pompoen is heerlijk, maar toch moest ik even een drempel over om er zelf mee te koken. Gelukkig blijkt het heel gemakkelijk om met een flespompoen iets heerlijks op tafel te toveren, mét schil. Jij kan dat zeker ook!

Ingrediëntenpompoen

voor 4 personen

  • 2 flespompoenen
  • 300 gram (bio) quinoa
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 300 gram (bio) mais
  • 1 rode gegrilde paprika
  • 1 gele gegrilde paprika
  • 2 el fêta
  • hand pompoenpitjes
  • 15 gram basilicum
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 el honing
  • 8 stuks trostomaten
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bovenste topjes af van de pompoenen. Snijd de pompoenen dan in de lengte door midden. Dit is best even een zwaar werkje, maar daarna is het zware werk gedaan.

Haal alle pitjes en draadjes uit de pompoen. Maak in de hals van de pompoenhelften mooie diagonale inkepingen (zie foto).

Meng de honing en 4 el olijfolie met de salie en komijnpoeder. Smeer hiermee de pompoenen in, de gaten en de halzen. Breng dan op smaak met peper en zout.

Leg de pompoenen in een ovenschaal en zet ze voor 45 a 50 minuten in de oven. Leg de laatste 20 minuten, de trostomaatjes erbij.

Maak dan de vulling: de quinoa salade.

Rooster de pompoenpitjes kort in een pannetje zonder olie.

Snijd de aubergine in kleine blokjes. Snipper de ui en laat de bio mais uitlekken. Snijd de gele en rode gegrilde paprika’s in blokjes. Hak de basilicum fijn.

Bereid de quinoa volgens de verpakking.

Fruit het uitje en voeg dan de aubergine en mais toe. Bak tot slot de paprika’s 1 minuutje mee. Meng dit alles door de quinoa en voeg ook basilicum, fêta en de pompoenpitjes toe.

Als de pompoenhelften klaar zijn, vul je ze met de quinoa salade. Verdeel de trostomaatjes en smullen maar!

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer lekkere en gezonde recepten, blogs en weetjes.

Maak ook eens: ‘Scakes voor bij de thee’.

-With lof-

Marloes