Deze pofaardappels zijn superlekker. Fijn zonder zuivel en tóch die heerlijke kaassmaak.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappels voorzichtig schoon met een aardappelborstel of schuursponsje. Haal de schil er niet af. Kook de aardappels 15 minuten. Maak ondertussen het roommengsel voor de vulling. Doe de plantaardige room in een kom, snijd de knoflook heel fijn en voeg toe. Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm. Houd de helft van de bieslook apart, de andere helft toevoegen aan het mengsel. Hussel alles door elkaar.

Giet de aardappels af en dep ze droog. Vouw elke pofaardappel apart in aluminiumfolie. Dan 20 minuten in de oven op 200 graden. Maak de aluminium pakketjes daarna open, snijd een kruisje in elke aardappel en maak voorzichtig een klein holletje in de aardappel. Vul dit holletje met het roommengsel en pak de aardappels weer in met aluminiumfolie.

Zet de oven nu op 180 graden en doe de aardappelpakketjes er nog 8 minuten in. Vouw ze weer open en verdeel de helft van de ‘Parm á Zaan’ over de 4 pofaardappels. Alles nog 2 minuten in de oven. Maak de pakketjes open en bestrooi met de rest van de ‘Parm á Zaan’ en bieslook. Meteen opdienen.

Bon a petit!

Kijk ook eens bij mijn andere lekkere recepten, zoals ‘rode kool salade met appel’.

-With lof-

Marloes