Je kan nu van je laten horen en de petitie tekenen tegen het onnodig gebruik van plastic verpakkingen in de supermarkt en help daarmee… ja eigenlijk iedereen!

We weten dat de aarbol er duizenden jaren over doet om plastic te ‘verteren’ en tijdens dat proces doet het de planten, dieren en mensen niet veel goeds.

Plastic kan fijn zijn om te gebruiken, als het een product betreft dat jarenlang meegaat. Verder is plastic ‘not so fantastic’. Bij plastic wegwerpproducten, gaat er iets fundamenteels mis. Het gebruik is vaak maar enkele minuten, het plastic om je paprika trek je er thuis meteen af zodra je gaat koken, terwijl de belasting voor de aardbol vele duizenden jaren is. Onzinnig, die komkommers, tomaten, paprika’s en wortelen blijven daarbij ook zonder plastic wel vers in de koelkast.

Gelukkig hebben jij en ik heel veel invloed in onze rol van consument. De supermarkten verdienen aan ons en willen daardoor maar wat graag aan onze wensen voldoen. Dan moeten we die wens wel eerst laten horen. Dat kan nu, met het tekenen van de petitie tegen onnodige plastic verpakkingen in de supermarkt. Ik heb de petitie inmiddels getekend en het voelt goed om op deze manier iets te kunnen dóen in plaats van alleen maar te klagen erover.

Wil jij ook van je laten horen? Klik hier om te tekenen voor de petitie.

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer duurzame en gezonde recepten, weetjes en blogs. Lees bijvoorbeeld hoe je van kikkererwten een heerlijk knapperig snack maakt.

petitie

-With lof-

Marloes