Zelfgemaakte pindasaus van oma! Zo noemen mijn kinderen het. Mijn moeder heeft dit superrecept bedacht. Uiteraard is het een familiegeheim, maar ik deel het met liefde. Zelf  maak ik altijd extra voor in de vriezer. Hier het recept om 4 keer van te eten met 4 personen.

Ingrediënten voor 4 grote porties

Bereiding

Zet een pan op het vuur met olie. Fruit hierin de uien. Voeg daarna de sambal en pindakaas toe. Maak smeuïg met 3 kopjes water. Roer goed door elkaar en breng aan de kook. Zo nodig, meer water toevoegen. Zet het vuur laag en voeg de ketjap en sojasaus toe. Na twee minuten de dadelstroop erbij. Blijf goed roeren. Nu mag het zout (naar smaak) erbij. Giet dan het citroensap erdoor en laat het geheel pruttelen en roeren totdat het een homogene pindasaus is.

Zelfgemaakte pindasaus van oma is erg lekker bij o.a. nasi, gado-gado en over de broccoli.

-With lof-

Marloes