Waanzinnig leuk om deze meloentaart te maken, serveren en eten!

Ingrediëntenmeloentaart

 • 1 héle grote ronde watermeloen (liefst zonder zaadjes. Verkrijgbaar bij de betere groenteboer)
 • 1 kleinere ronde watermeloen
 • 1 grote Cantaloupe meloen
 • 1 bakje aalbessen
 • 3 passievruchten
 • 1 bak bramen
 • handje blauwe bessen
 • paar stukjes (verse) ananas
 • 4 zachte maar niet té rijpe kiwi’s
 • 10 plakken (wit) kokosbrood (liever niet biologische, deze kleeft vaak enorm waardoor je geen mooie plakjes krijgt).
 • uitsteekvormpjes ‘hart’ en ‘ster’ (doorsnede zo’n 5 cm)
 • De taart komt mooi uit op een taartplateau

Uiteraard is deze taart aan te vullen met andere fruitsoorten.

Ik kocht extra fruit om na het snijden en uitdelen van de taart nog extra op de bordjes te doen. Ook serveer ik hierbij (bio/soja) slagroom.

Deze taart zou ik niet eerder dan drie uur voordat de gasten komen maken, zodat hij op ‘moment suprême’ nog staat te schitteren. Op zich zakt de taart niet in maar kan wel verkleuren en te warm en zacht worden. Dat is niet lekker en ook minder mooi. Het is lastig om dit gevaarte in de vaak toch al overvolle koelkast te zetten.

Bereiding/handleiding (neem zeker een uur de tijd hiervoor)

Was de blauwe bessen, aalbessen en bramen en laat goed uitdruppen.

Snijd het passiefruit door midden en de ananas in kleine partjes. Snijd de kiwi in plakjes van gelijke dikte, voor een mooi effect. Snijd de plakjes dan door midden.

Druk nu de hartjes en stervormen uit de kokosbroodplakken. Met negen sterren en negen harten kom je er wel.

Ga nu aan de slag met de grootste meloen. Leg hem in de lengte voor je neer op een snijplank. Pak een broodmes en snijd de twee konten eraf, zo dat er een groot, recht middenstuk overblijft.

meloentaart

Snijd dan de meloen goed bij, zodat hij plat ‘waterpas’ is. Er moeten immers nog meer lagen meloen op blijven staan.

meloen verjaardagstaart

Zet de meloen plat en haal voorzichtig de schil eraf, door met een groot, glad mes rondom erlangs te steken. Dit doe je zo: steek het mes achter de schil, er helemaal in. (Zie foto’s)

meloentaart

Beweeg het mes naar de buitenkant, zodat het mes er aan de bovenkant weer uitkomt. Dan stop je, trek het mes eruit en verplaats je deze, net zolang tot je de meloen rond bent gegaan.

meloentaart

Je kunt nu voorzichtig de schil eraf halen. Even loshalen, waar het toch nog vast zit.

meloentaart

Snijd nu de meloen met een klein, scherp mesje bij, totdat deze de witte randjes eraf zijn. Houd in de gaten dat de meloen mooi van vorm blijft.

meloentaart

De onderste laag is klaar, hoezee!

Doe nu precies hetzelfde met de kleinere watermeloen. Let met het bijschaven erop dat dit stuk van de taart goed op het grote stuk meloentaart past. Is het te groot? Snijd deze dan voorzichtig rondom kleiner.

Snijd dan de konten van de Cantaloupe meloen en haal de schil eraf met een dunschiller of mes. Houd de meloen wederom zo rond mogelijk. Komt deze meloen net zo groot uit als de kleine watermeloen? Maak hem dan iets kleiner.

Als alle drie de meloenen waterpas staan, kan het leuke gedeelte beginnen: stapelen!!

meloentaart

Nu kan je de taart naar hartelust versieren met het fruit. De aalbessen laten zich charmant draperen bovenop de taart en rondom op het taartplateau. De plakjes kiwi ogen prachtig rondom de taart op het taartplateau en rechtop tegen de meloen.

Persoonlijk vind ik het mooi om de taart een beetje symmetrisch te houden.

meloentaart

 

meloentaart

Na het fruit plaats je de kokosvormpjes erop. Deze zijn best stevig en blijven gemakkelijk staan. Even aandrukken als ze toch omvallen. Het hartje bovenop prik je zo in de meloen. Ook andere vormpjes zijn mogelijk en een hele hartjes taart is ook schattig.

meloentaart

Er zijn natuurlijk vele mogelijkheden. Kies voor kaarsjes bovenop, een stuk kokos met daarop de naam of leeftijd of snijd de naam uit kokos, zoals hier boven.

meloentaartChapeau! Je eigen gezonde supermeloentaart!

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor nog veel meer gezonde, lekkere recepten, blogs en voedingsweetjes.

Maak ook eens: ‘Knoflookbrood salade met tomaat en ansjovis’. 

-With lof-

Marloes