Ingrediënten voor vier personen

Bereiding

Maak de pesto, als je voor de home-made variant gaat. Verwijder dan het eventueel aanwezige vel van de makreel. Verdeel de vis met een vork in kleine stukjes in een kommetje. Meng/prak de mayonaise erdoor. Let goed op of er nog graadjes zijn en verwijder deze.

Bak de pijnboompitjes kort in een pannetje en bewaar deze voor de garnering. Halveer de komkommer en schraap de zaadlijst eruit met een lepel. Snijd de komkommer dan in zeer kleine blokjes. Houdt 2 eetlepels hiervan apart voor de garnering.

Snijd de tomaten in parten en haal ook hier de zaadjes eruit. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak nu de kappertjes fijn.

Meng de komkommer, tomaat en kappertjes door de makreel en voeg ook 2 el pesto en de ketchup toe. Goed mengen en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Vul vier kleine bakjes met het mengsel. Draai deze om, ieder op een ander bord. Zo krijg je mooie rondje taartjes. Gebruik de el olijfolie om de overgebleven el pesto meer vloeibaar te maken. Druppel als dressing over de taartjes. Garneer tot slot met de achtergehouden stukjes komkommer en pijnboompitjes.

Heerlijk met stukjes ovenwarm brood.

Kijk ook eens bij mijn andere recepten. Erg lekker: wentelteefjes zonder zuivel en suiker.

-With lof-

Marloes