Luchtige muffins doen het goed op een verjaardag maar ook heerlijk voor bij de thee/koffie.

Ingrediëntenluchtige muffins

voor 10 muffins

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram walnoten
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • 1 el dadelstroop
  • 3 el pure bio appelstroop
  • 2 eieren
  • 1 dl water
  • 10 cakevormpjes
  • 1 muffinvorm-bakplaat

Ook heel lekker met stukjes pure chocolade en/of blauwe bessen.

Bereiding

Zet de oven op 200 graden.

Gebruik een muffinvorm en zet daar de cakevormpjes in. Het beslag is dun dus een muffinvorm-bakplaat is erg fijn.

Houdt tien walnoten apart en hak de rest fijn.

Meng dan in een kom het zelfrijzende bakmeel met de dadel- en appelstroop, de eieren en de olijfolie.

Doe het beslag in de vormpjes. Vul ze tot redelijk bovenaan.

Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar.

Laat de muffins afkoelen op een rooster en versier met vrolijke kleuren (gedroogd) fruit en een gezellig vlaggetje.

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer lekkere, gezonde recepten, blogs en voedingsweetjes.

Maak ook eens: ‘Duindoornsap-frambozencake‘.

-With lof-

Marloes