De komkommerrondjes doen erg goed dienst als toastje voor deze heerlijke en gezonde bietenspread.

Ingrediënten voorkomkommerrondjes

24 hapjes

  • 1 komkommer
  • 2 voorgekookte bieten
  • 2 tl suikervrije mayonaise
  • 2 el neutrale olijfolie
  • 1 middelgrote appel
  • 1 handje paranoten
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 el honing
  • 1 el limoensap
  • 2 tl verse of gedroogde dille
  • peper en zout

Bereiding

Schil de komkommer en snijd in gelijke plakjes. Snijd de bieten in blokjes.

Doe de cashew- en paranoten in de keukenmachine en maal deze helemaal fijn.

Schil de appel en snijd in vier gelijke stukken, langs het klokhuis. Bewaar 1 stuk voor de garnering en besprenkel deze eventueel met wat limoen- of citroensap tegen het verkleuren. Snijd de rest van de appel in blokjes.

Doe de vermalen noten in een pan en voeg de bieten, honing, olijfolie, mayonaise, limoensap en stukjes appel toe. Pureer alles met een staafmixer tot er een gladde spread overblijft.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer limoensap.

Snijd het overgebleven stuk appel in dunne kleine plakjes.

Beleg nu steeds een plakje komkommer met wat bietenspread en garneer met een reepje appel en wat dille.

Serveer op een mooie schaal, prachtig!

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer gezonde, lekkere recepen, blogs en voedingsweetjes.

Maak ook eens: ‘Couscous met bietjes en paddenstoelen’.

-With lof-

Marloes