Waanzinnig lekker is deze knoflookbrood salade. En ook in te zetten als hoofdgerecht!

Ingrediëntenknoflookbrood

voor vier personen

Van deze knoflookbrood salade maak je gemakkelijk een heerlijk hoofdgerecht, door voor vier personen couscous of pasta toe te voegen.

Bereiding

Zet de oven op 180 graden.

Vul een schone kom met een laagje olijfolie. Knijp 1 knoflook uit en meng met de olijfolie. Voeg het venkelzaad toe en roer erdoor.

Scheur het halve ciabatta brood in grove stukken van ongeveer 2 cm en doe deze in de kom met het olijfolie mengsel. Dit afscheuren gaat met afbakbrood iets lastiger dan met vers gekocht brood. Maar sowieso wordt het lekker:) Hussel het brood door de olijfolie en besprenkel tussendoor met meer olijfolie, totdat alle stukjes brood voor een groot deel bedekt zijn met olie.

Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de stukken brood hierover. Het brood gaat nu voor 10 -15 minuten de oven in. Houdt het na 10 minuten goed in de gaten of het niet te donker wordt.

Snijd de tomaten door midden (cherry’s) of in kwarten (grote tomaat) en leg ze in een salade kom. Hak de ansjovis, kappertjes en de helft van de basilicum klein en voeg toe aan de tomaten.

Snijd de ui in ringen en de geroosterde paprika’s in grove stukken. Dit mag ook in de saladekom. Pers 1 knoflook en meng door het tomatenmengsel. Voeg nu ook de olijvenringen toe en breng alles op smaak met peper en een scheut witte wijnazijn. Hussel alles lekker door elkaar en laat even staan zodat alle smaken kunnen intrekken.

Is het brood lekker bruin en knapperig? Dan mag het uit de oven. Laat het brood op een bord of schaal wat afkoelen.

Voeg nu de zonnebloempitjes en de rest van de basilicum blaadjes toe aan het tomatenmengsel. Zodra het brood iets is afgekoeld, kan dit ook door de tomaten gemengd worden. Maak het af met nog wat peper en de geraspte geitenkaas.

Dien de knoflookbrood salade meteen op, eventueel met de couscous of pasta. Idee: serveer de salade voor ieder in een mooi kopje of glas.

Voor meer heerlijke recepten, voedingsweetjes en uitgebreide blogs, volg Ditmaalgoed.nl op Facebook en Instagram. Je bent van harte welkom!

Klik hier voor het recept van ‘wentelteefjes zonder zuivel en suiker’. Jummie!

-With lof-

Marloes