Hollandse mosselen zijn ook spicy erug lekker!

Ingrediënten voor vier personenHollandse mosselen

  • 4 kg Hollandse mosselen
  • 2 rode uien
  • 400 gram witte rijst
  • 2 tl kurkuma
  • 1 rode peper
  • 100 ml droge witte wijn
  • 5 cm gemberwortel
  • 2 el rode currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 limoenblaadjes (i.i.g. verkrijgbaar bij toko of Marqt)
  • 1 tl gehakte citroengras
  • sap van 1 citroen
  • 1 bakje verse koriander

Als groente heb ik bloemkool geserveerd. Een andere groente kan natuurlijk ook.

Bereiding

Zet water voor de rijst op. Schil de gemberwortel en snijd dan de gember in kleine stukjes. Snijd de rode peper in halve ringen en laat de helft van de zaadjes erin zitten (alle zaadjes kan ook, dan wordt het gerecht pittiger. Alle zaadjes eruit laten kan ook als er kinderen of gasten mee-eten die echt niet van pittig houden).

Voeg aan het kookwater voor de rijst, 1 tl kurkuma toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bekijk de mosselen goed. Gooi kapotte mosselen weg (waar een stuk uit is). Tik op mosselen die open staan, gooi de mosselen weg die niet dichtgaan.

Snijd de uien grof en vul daarmee de (mossel)pan. Fruit de uien en voeg de mosselen, wijn, kokosmelk, citroengras, rode peper, gemberwortel, limoenblaadjes en rode currypasta toe.

Zet het vuur hoog en breng het vocht aan de kook. Schud na 5 minuten de pan zo, dat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Herhaal dit na een paar minuten weer.

Giet de rijst af en meng er nog eens een tl kurkuma door.

De mosselen zijn goed als ze allemaal geopend zijn en goed warm zijn geworden. Serveer de mosselen, de rijst en de gekozen groente op een mooi bord. Lekker om het vocht uit de mosselpan over de rijst en de groente te gebruiken. Garneer alles met wat blaadjes koriander en besprenkel met het citroensap. Ready to serve!

Volg ditmaalgoed.nl op Facebook en Instagram voor nog meer lekkers, voedingsblogs en leuke weetjes.

Lekker bij de lunch: ‘zomers sapje met aardbei en sinaasappel’.

-With lof-

Marloes