Groentetempura is snel gemaakt en superheerlijk!

Ingrediënten voorgroentetempura

vier personen

  • 70 gram bloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • 1,25 dl ijswater
  • 25 ml bio sojasaus
  • kwart liter (zonnebloem)olie
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 200 gram broccoli
  • 1 rode paprika
  • 50 gram aspergetips

Bereiding

Verhit de zonnebloemolie in een (steel)pan. Je hebt een laag olie van zo’n 5 cm nodig.

Maak ijswater door wat ijsblokjes in een laagje water te laten smelten.

Was en snijd nu de groente: uien schillen en in kwarten, broccoli in kleine roosjes, courgette in plakken en dan doormidden. De aspergetips kunnen zo blijven.

Breek de eieren en klop ze met 1,25 dl ijswater los. Voeg dan de bloem toe en klop alles snel tot een glad beslag.

Om te testen of de olie heet genoeg is, laat je wat beslag in de olie vallen. Als het meteen boven komt drijven, is de olie op temperatuur.

Doop de groente helemaal in het beslag en frituur steeds kleine beetjes 3 a 4 minuten in de olie tot het knapperig en bruin is. De eerste lichting groente is sneller bruin, omdat de olie dan op zijn heetst is.

Neem de groente met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout of dip in sojasaus voor een geweldige smaaksensatie.

De groentetempura is het meest lekker als het warm is.

Volg Ditmaalgoed.nl op Pinterest, Facebook en Instagram voor meer heerlijke recepten, uitgebreide blogs en leuke voedingsweetjes.

Maak bijvoorbeeld ook eens ‘Knoflookbrood salade met ansjovis’.

-With lof-

Marloes