Deze granola bewijst, dat zelf maken het meest jummie is:)

Ingrediënten voor 1 week granola voor 1 persoon

  • 200 gram biologische haver
  • 1 mok lijnzaad
  • Handje hazelnoten
  • Handje pecannoten
  • Kopje pompoenpitten
  • Kopje zonnebloempitten
  • 20 gram gepofte quinoa
  • 4 grote gedroogde abrikozen, in kwarten gesneden
  • 4 eetlepels honing
  • 1 volle eetlepel kokosolie

Bereiding

Zet de oven op 150 graden. Doe de haver, lijnzaad, gepofte quinoa, pompoenpitten en zonnebloempitten in een grote kom. Hussel losjes door elkaar. Doe de hazelnoten en pecannoten in de blender en maal ze fijn, maar hou ze nog wel wat grof. Voeg toe aan de grote kom en hussel alles door elkaar. Smelt de kokosolie in een pan en voeg toe aan de kom. Voeg ook de honing toe en hussen alles goed door elkaar.

Verdeel de granola goed over de bakplaat en plaats in de oven voor 4 minuten. Na 4 minuten, de granola keren op de bakplaat en weer voor 4 minuten in de oven. Dan weer keren en voor de laatste maal 4 minuten in de oven.

Af laten koelen en de abrikozen stukjes toevoegen.

Kijk ook eens bij mijn andere lekkere recepten, zoals ‘bananenijs zonder zuivel, mét chocolade’.

-With lof-

Marloes