Fijn voor ‘glutenvrijen’ en voor bakgrage smulpapen zoals ik: er is een meelkeuze bijgekomen.

Naast amandel-, boekweit-, kokos, kikkererwten-, linzen- en kastanjemeel, kan je nu ook kiezen voor bananenmeel. Weer eens iets anders!

Met het fruit zelf kan je al erg fijn taarten, cakes en muffins bakken. Alleen heb ik bananen niet áltijd in huis. Dan is het superfijn om dit meel op voorraad te hebben.

Het gaat om (zon)gedroogde bananen die vervolgens vermalen zijn. Het meel ruikt behoorlijk naar banaan maar smaakt er niet zozeer naar. Het is juist meer nootachtig.

Met bananenmeel kan je in ieder geval naar hartenlust bakken. Je maakt er brood, cake, taart en pannenkoekjes mee. Grote voordeel is dat bananenmeelbaksels al licht zoet van zichzelf zijn. Toevoeging of bestrooien/besmeren met zoetigheid is daarom niet nodig. Het kan uiteraard wel:) Klik hier voor een superlekker bananenmeel-pannenkoek recept wat bij mij de hele dag welkom is. Heerlijk als ontbijt, lunch, dessert of gewoon even tussendoor.

Vervang je in een ander recept het meel door bananenmeel, haal dan 30% van de hoeveelheid af. Van bananenmeel heb je minder nodig. Fijne bijkomstigheid aangezien glutenvrije meelvarianten niet de goedkoopste zijn.

Bananenmeel is in ieder geval te koop bij de meeste natuurwinkels, de AH en Marqt.

Volg Ditmaalgoed.nl op Pinterest, Facebook en Instagram voor nog meer leuke weetjes, recepten en blogs.

Lees bijvoorbeeld eens: ‘Oplossing voor broze en breekbare nagels’

glutenvrije meel

-With lof-

Marloes