Gevulde eieren hebben wellicht een hoog kringetjes-verjaardag gevoel, ze zijn om te smullen!

Ingrediëntengevulde eieren

voor tien

gevulde eieren

Bereiding

Kook de eieren goed hard – ik houd 10 a 12 minuten kooktijd aan. Daarna laten schrikken en afkoelen.

Als de eieren iets zijn afgekoeld, kun je ze pellen. Laat de gepelde eieren nu helemaal afkoelen in de koelkast.

Snijd de afgekoelde eieren netjes in de lengte door midden. Haal alle eigeel er voorzichtig met een theelepeltje uit. Verzamel het eigeel in een bakje.

Voeg de mayonaise, mosterd en kerriepoeder toe aan het eigeel. prak met een vork alles door elkaar tot een romige, gladde massa is. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Vul de eitjes met het eigeel mengsel, probeer netjes te werken oor een mooi resultaat.

Als alle eitjes gevuld zijn, knip je kleine stukjes bieslook af. Bestrooi alle eitjes hiermee.

De eitjes kun je een dag afgedekt bewaren in de koelkast, dus ideaal om van tevoren te maken voor een feestje.

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook en Instagram, wees welkom!

Kijk ook eens bij mijn andere recepten zoals ‘zoetzure komkommer’.

-With lof-

Marloes