Gevulde appels uit de oven, een waanzinnig lekker, zoet dessert zónder suiker!

Ingrediënten voorgevulde appel

vier personen

  • 4 middelgrote appels met schil (zoete of ietwat zure appels, net wat je lekker vind)
  • 1 ei
  • 2 el dadelstroop
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram gedroogde (baby)vijgen
  • 50 gram gedroogde abrikozen

Benodigd: klokhuis verwijderaar.

Bereiding

Zet de oven op 180 graden.

Was de appels en verwijder de klokhuizen met een klokhuisverwijderaar. Maak dan rondom  in het midden van de appel een sneetje.

Snijd de abrikozen en vijgen in kleine stukjes.

Pak een kleine kom voor de vulling van de appels. Breek het ei erin en voeg de kaneel, dadelstroop, amandelschaafsel en het grootste deel van de gesneden abrikozen en vijgen (de rest bewaren voor de garnering).

Mix of roer dit allemaal goed door elkaar.

Pak een kleine ovenschaal en vet deze in. Zet de appels in de schaal en vul ze met het eiermengsel. Druk de vulling goed aan, zodat de appels goed volgestopt zitten.

Zet de appels in de oven voor ongeveer 25 minuten, afhankelijk van hoe krachtig jouw oven is. Hou ze vanaf 20 minuten even goed in de gaten. De appels zijn goed als ze mooi bruin en zacht zijn.

Garneer met de achtergehouden stukjes vijg en abrikoos. En eventueel met nog wat geschaafde amandelen. Jummie!!

Serveer direct met wat extra kaneel, lekker om eroverheen te strooien na het open snijden.

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer lekkere, gezonde recepten, blogs en voedingsweetjes.

Kijk bijvoorbeeld eens bij: ‘Snelle home-made patat en mayonaise’.

-With lof-

Marloes