Geroosterde kikkererwten? Het moet niet gekker worden;) Wel heel gemakkelijk, knapperig en smaakvol. Perfect voor op een feestje.

Ingrediënten geroosterde kikkererwten

voor een schaaltje

Bereiding

Zet de oven aan op 200 graden.

Was de kikkererwten tot er geen schuim meer vanaf komt. Goed laten uitlekken en enorm goed droogdeppen op/met een theedoek. Als ze niet droog genoeg zijn, worden ze niet knapperig.

Leg bakpapier op de bakplaat en verspreid daarover de kikkererwten. Bestrooi ze met zout.

Plaats de kikkererwten voor 15 minuten in de oven. Haal ze er even uit en schep ze om. Plaats de bakplaat met de kikkererwten dan terug in de oven voor 10 minuten. De kikkererwten zijn goed als ze helemaal knapperig zijn en geen zachte binnenkant meer hebben.

Bestrooi de kikkererwten nog met wat zout en paprika poeder als ze net uit de oven zijn. (Je kan ze natuurlijk bestrooien met alles wat jij maar lekker vindt: cayenne peper, kaneel, Italiaanse kruiden, kerry etc).

Voor meer lekkere, gezonde recepten, volg Ditmaalgoed.nl op Pinterest, op Facebook en Instagram.

Maak ook eens: ‘zoetzure komkommer salade’.

-With lof-

Marloes