Dit geknutselde groentesoep recept bestaat uit ingrediënten waar de mens aan gesleuteld heeft middels kruising en veredeling. Ze hebben goed werk gedaan, want het is heerlijk en vullend:)

Ingrediënten voorgeknutselde groentesoep

een grote pan soep

  • 1 grote stronk broccoli
  • zak diepvrieserwten 450 gram
  • zak spruitjes 500 gram
  • 2 rode uien
  • 2 knoflookjes
  • 2 groene pepers
  • pak gele rijst 325 gram
  • 6 eetlepels vegetarische groentebouillon (natuurwinkel)
  • bio Parmezaanse kaas
  • 2 liter water

Uiteraard kan je ook nog andere groente toevoegen, bijvoorbeeld als deze liggen te verpieteren in de koelkast. Lekker duurzaam!

Voor de pesto

  • bosje basilicum 15 gram
  • 1 grote plak oude geitenkaas
  • scheut olijfolie
  • 1 kleine knoflook
  • 30 gram pijnboompitjes

Bereiding

Snijd de uitjes en fruit deze in een grote soeppan. Snijd de knoflook fijn en de peper in ringetjes (verwijder de zaadjes als je niet van pittig eten houdt) en voeg toe.

Breng water aan de kook voor de bouillon.

De bevroren doperwten mogen nu in de pan. Snijd de stronkjes van de broccoli en haal de onderkanten van de spruitjes af, voeg de groentes toe aan de pan. Roer en bak voor zo’n 10 minuten.

Haal het water van het vuur als het kookt en voeg de schepjes bouillon toe. Als het helemaal is opgelost, mag de bouillon in de pan met de groentes. Breng het geheel aan de kook en zet dan zacht. Laat voor zeker drie kwartier lekker pruttelen. Af en toe roeren.

Maak in de tussentijd de rijst klaar volgens de aanwijzingen op het pak.

Dan nu de home-made pesto:

Pers het knoflookje en mix met alle ingrediënten voor de pesto, tot het een gladde massa is. Eventueel nog wat extra olijfolie toevoegen als dat nodig.

Pureer dan de soep met een staafmixes, tot het helemaal een gladde, stevige soep is geworden. Maak de borden op door bijvoorbeeld een bolletje rijst in het midden te maken en de soep er omheen te gieten (zie foto). Garneer met de pesto en Parmezaanse kaas. In plaats van groene pesto kan je ook kiezen voor rode pesto of sambal voor een spicy topping.

Serveer warm.

Volg Ditmaalgoed.nl op Pinterest, Facebook en Instagram voor meer lekkere gezonde recepten, uitgebreide blogs en leuke voedingsweetjes.

Probeer ook eens ‘aardbeiensoep met citroensorbetijs’

-With lof-

Marloes

2 comments on “Geknutselde groentesoep met gele rijst en pesto”

  1. Leuke tip om gele rijst te maken is witte rijst te koken met curcuma. Door curcuma aan het water toe te voegen wordt de rijst dus ook geel. Is ook heel gezond!!

    • Hoi Robin, bedankt voor je bericht! Een hele goede tip om curcuma aan witte rijst toe te voegen. Krijgt het echt een hele mooie kleur van!

Comments are closed.