Gazpacho van watermeloen vind ik nóg lekker dan gewone!

Ingrediëntengazpacho van meloen

voor ruim

vier personen

Bereiding

Schil de komkommer en snijd deze dan in plakjes en dan partjes. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder daarbij zoveel mogelijk de zaadlijsten. Snijd de knoflook fijn en haal een handje blaadjes van het bosje basilicum en één steeltje. Houd wat blaadjes apart voor de garnering. Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes en maak blokjes van de watermeloen. Haal zoveel mogelijk de pitten eruit.

Alles wat je gesneden hebt, mag in de blender. Voeg dan toe: de balsamico azijn, olijfolie, limoensap en water. Zet de blender aan en mix alles. Voeg daarna flink wat verse peper toe en mix nog een keer.

De gazpacho van watermeloen is nu klaar. Zet deze voor zeker twee uur in de koelkast om op temperatuur en smaak te komen.

Verdeel de gazpacho over vier kommen en doe nog wat peper er over. Verkruimel de fêta en verdeel over de bakjes. Garneer tot slot met de achtergehouden basilicum blaadjes. Ready to serve!

Voor meer lekkere recepten, blogs en weetjes, volg Ditmaalgoed.nl op Facebook en Instagram.

Alvast een voorproefje: lees hier het recept voor ‘de lekkerste hummus’.

-With lof-

Marloes