Fruit met pure chocolade om te dippen, oh my! Jong en oud smult hiervan.

Ingrediënten voorfruit met pure

één schaal chocofruit

  • 1 mango
  • 2 schijven verse ananas
  • bakje aardbeien
  • 100 gram pure (bio fairtrade) chocolade
  • scheutje (haver)melk

Ook lekker met: banaan!

Bereiding

Schil de mango en snijd in handzame stukken. Snijd ook de verse ananas op deze manier.

Was de aardbeien en dep ze droog. Ontdoe ze dan van hun kroontjes.

Maak nu de chocoladesaus door de plak chocolade in kleine stukjes te breken. Doe de stukjes met een scheutje havermelk in een steelpannetje.

Zet op het vuur en laat rustig en al roerend smelten. Als de chocolade te dik blijft, kan je altijd nog een klein scheutje havermelk toevoegen.

Zet het vuur uit als de chocolade goed is en dip snel alle stukjes fruit er met één kant in. Leg op een mooie schaal. Zet het fruit twee uurtjes in de koelkast om de chocolade te laten opstijven, en het fruit vers te houden.

Serveer wanneer je maar wilt. De schaal is snel leeg, is mijn ervaring:)

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer lekkere, gezonde recepten, blogs en voedingsweetjes.

Maak ook eens: ‘Pure chocolade met pittige bonen’ als hoofdgerecht.

-With lof-

Marloes