Herfstquiche is wat mij betreft een topper van een gerecht in meerdere opzichten. Het is comfort food voor jong en oud – mijn kids noemen het avondtaart:) En je kunt er, lekker duurzaam, al je half zachte appels en overgebleven groenterestjes in kwijt om toch nog van te smullen.

Ingrediëntenherfstquiche

voor vier personen

  • 4 bio eieren
  • 6 plakjes bladerdeeg (of heel handig, 1 rol bladerdeeg)
  • 400 gram (rode) ui
  • 3 geschilde appels
  • 200 gram plantaardige room
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 plakken oude (geiten)kaas
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • handje champignons
  • halve rode paprika
  • halve groene paprika
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • Peper

Daarbij, of in plaats van de kaas, kan je ook bio spekreepjes bakken en toevoegen. Natuurlijk kan je aan deze quiche toevoegen wat je maar lekker vindt of wat op moet. Ook noten en olijven zijn lekker er doorheen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de groente en begin met het snijden van de meeste ingrediënten. Snijd de appels en paprika’s in blokjes en de uien in ringen. Snijd dan de champignons in plakjes en de helft van de zongedroogde tomaten in reepjes. De plakken kaas snijd je in kleine vierkantjes.

Verwarm olie in een grote pan en fruit de uitjes.

Als je gebruik maakt van diepvriesbladerdeeg, laat deze dan nu ontdooien.

Klop de eitjes los met daarbij het plantaardige room, de kaas en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met wat peper.

Voeg de appels, champignons en paprika’s toe aan de uien in de pan en bak 1 minuutje mee.

Vet een lage ovenschaal in en beleg met het bladerdeeg. Maak het (redelijk) mooi op maat en zorg dat de hele bodem belegd is. Prik dan met een vork wat gaatjes in de bodem.

Vul de ovenschaal dan met alle ingrediënten uit de pan en voeg ook de gesneden zongedroogde tomaten toe. Overgiet het geheel met het eimengsel.

Plaats de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Garneer met de overgebleven zongedroogde tomaten. Lekker om te serveren met een frisse salade zoals een snelle ‘Zoetzure komkommer salade’

Volg Ditmaalgoed op Facebook, Instagram, Bloglovin en Pinterest voor meer lekkere, gezonde recepten blogs en voedingsweetjes.

-With lof-

Marloes