De lekkerste makreelsalade is snel gemaakt en heerlijk met het bittere van de witlof.

Ingrediënten voorde lekkerste makreelsalade

acht bootjes

  • 200 gram makreelfilet
  • 4 el suikervrije mayonaise
  • 2 wiltofjes
  • 2 augurken
  • 16 kappertjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • peper

De witlofjes zijn ook door midden te snijden. Dan zijn ze minder vullend en heb je meer stuks om rond te delen.

Bereiding

Maak kleine stukjes van de makreelfilet en doe in een bakje. Controleer op deze manier meteen of alle graten eruit zijn. Doe de mayonaise erbij en prak met een vork goed door elkaar.

Snijd de augurken door midden en in kleine blokjes. Voeg toe aan het makreelmengsel.Voeg flink wat peper toe, eventueel wat zout als dat echt nodig is. Hierbij geldt, goed proeven en naar smaak toevoegen.

Snijd dan 1 zongedroogde tomaat in kleine stukjes en voeg toe. Meng alles door elkaar.

Haal voorzichtig de blaadjes van de witlofjes, dan blijven ze heel. Was deze en leg ze een paar minuten in ijswater. Daar worden ze lekker knapperig van. Dep de witlofblaadjes dan droog met een schone handdoek of theedoek. Verdeel het makreelmengsel over de acht blaadjes.

Snijd de rest van dezongedroogde tomaatjes in lange repen.

Decoreer de makreelbootjes met ieder 2 kappertjes en een zongedroogde tomatenreepje. (zie foto)

Volg Ditmaalgoed.nl op Pinterest, Facebook en Instagram voor meer lekkere recepten, blog en weetjes over voeding.

Kijk ook eens bij mijn andere recepten zoals ‘currygarnalen als voorgerecht ‘.

-With lof-

Marloes