Deze curry garnalen zijn zooooo lekker. Heel gemakkelijk te maken en zo pittig als je zelf wilt.

Ingrediëntencurry garnalen

voor 4 personen

  • 20 grote (ingevroren) ongepelde garnalen
  • 400 ml kokosmelk
  • Bosje koriander
  • 2 stuks geroosterde rode paprika (uit glazen pot)
  • 1 rode peper
  • Stuk verse gember, 2 cm
  • 2 knoflookjes (meer kan ook)
  • 3 eetlepels goede sojasaus
  • 1,5 theelepel sesamolie

Voor de komkommer

  • 1 hele komkommer
  • Scheut azijn
  • Zwarte peper
  • Eetlepel witte suiker

Bereiding

Zet de oven aan op 180 graden en vet een ovenschaal in. Haal de garnalen uit de vriezer en ontdooi ze onder warm water. Snijd alle ingrediënten voor de garnalen curry, behalve de garnalen zelf. Als je van pittig eten houdt, laat dan de zaadjes in de rode peper. Hou je niet van pittig, haal de zaadlijst er dan uit. Zelf laat ik een kwart van de zaadjes zitten, dan wordt het lekker pittig zonder dat je ervan gaat huilen. Doe alle ingrediënten in de blender en maak er een pasta van.

Zet een pan op het vuur en bak de garnalen 3 minuten in olie. Voeg dan 1 volle eetlepel van de currypasta bij de garnalen in de pan. Bak de garnalen nog twee minuten. Schep alles uit de pan over in de ovenschaal en zet in de oven voor 8 a 10 minuten.

De pan laat je op het vuur, daar doe je de rest van de currypasta in. 1 minuutje bakken en dan de 400 ml kokosmelk toevoegen. Dit laat je lekker pruttelen en indikken.

Ondertussen kun je de zoetzure komkommer maken. Schil de komkommer en maak flinterdunne plakjes met een kaasschaaf. Schenk de azijn erover, zodat de onderste plakjes net onder staan. Bestrooi met de suiker en voeg de peper toe. Goed husselen en proeven of de verhouding naar wens is. Anders nog zoet, zuur of peper toevoegen.

Haal de garnalen uit de oven, leg er 5 per bord neer en overgiet ze met het de kokos-curry-saus uit de pan. Serveer met de zoetzure komkommer.

Servetjes erbij en smullen maar.

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer gezonde en lekkere recepten, blogs en voedingsweetjes.

Maak ook eens: ‘Makreeltaartjes‘ als voorgerecht.

-With lof-

Marloes