Als bruschetta ergens op de menukaart staat, móet ik het bestellen. Superleuk om eens zelf te maken en gasten te verrassen met deze ovenverse variant van rode én gele tomaat.

Ingrediëntenbruschetta

voor 15 stuks

  • 1 groot vers stokbrood
  • 5 grote trostomaten
  • 350 gram gele tomaat
  • 1/2 bosje (bio) basilicum
  • 2 knoflookjes
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • peper

Dit heerlijke hapje voorbereiden, neemt best wat tijd in beslag. Je kan dit eventueel ook een dag eerder doen en in de koelkast bewaren.

Bereiding

Zet water op om de tomaten te ontvellen.

Zet met een scherp mesje een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Zet het vuur uit als het water kookt en dompel de tomaten vier minuten onder. Nu zijn de velletjes van de tomaten gemakkelijk te verwijderen.

Snijd de tomaten in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de tomaten daarna in kleine blokjes. Leg de blokjes in een kom.

Haal de blaadjes van het halve bosje basilicum. Snijd de blaadjes klein. Voeg toe aan de tomatenblokjes. Hussel door elkaar en voeg wat peper toe. Het tomatenmengsel mag even in de koelkast.

Zet de oven aan op 180 graden.

Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflookjes in een bakje. Roer door en laat even intrekken.

Snijd het stokbrood in 15 stukjes. Smeer ze met een bakkwastje in met de olijfolie. Leg bakpapier op de ovenplaat en plaats daar alle stukjes stokbrood op.

Bak het stokbrood voor 10 minuten. Beleg daarna met het tomatenmengsel. Serveer direct!

Volg Ditmaalgoed.nl op Facebook en Instagram voor meer lekkere recepten, voedingsblogs en leuke weetjes.

Kijk ook eens bij mijn andere recepten, zoals ‘Home-made patat en mayonaise’

– With lof-

Marloes