Net uit de oven, nog lekker warm is deze bananentaart niet te weerstaan!

IngrediëntenBananentaart

  • 3 rijpe(bio fairtrade) bananen
  • 2 bio eieren
  • 120 gram haver
  • 15 gram bakpoeder
  • 100 gram boekweitmeel
  • handje pompoenpitten
  • handje zonnebloempitten
  • hand hazelnoten
  • scheutje (haver)melk
  • 2 el dadelstroop
  • 2 el olijfolie
  • 6 babyvijgen
  • 3 gedroogde abrikozen voor de garnering
  • handje amandelschaafsel voor garnering

Bereiding

Zet de oven op 180 graden.

Prak de bananen helemaal fijn in een schaaltje. Giet de olijfolie en dadelstroop erbij en meng erdoor. Doe dit alles nu in een mengkom.

Vermaal de haver tot meel in de mixer. Voeg samen met het boekweitmeel toe aan het bananenmengsel. Breek de eitjes en voeg ook toe. Alles goed mengen en dan de (haver)melk er door roeren.

Mix nu de hazelnoten kort fijn, zodat het nog wel stukjes zijn.

Voeg de hazelnootjes, pompoen- en zonnebloempitten toe en roer erdoor.

Snijd de vijgen in kwarten en doe 2/3 in het mengsel. De rest bewaren voor garnering. Snijd ook meteen de gedroogde abrikozen in vieren voor de garnering.

Als alles goed vermengt is, vul dan de taartvorm (of cakevorm) met het mengsel. Garneer met het amandelschaafsel, pompoen/ en zonnebloempitten en de achtergehoun stukjes vijg. De abrikozen bewaren voor na het bakken, deze worden te snel zwart in de oven.

Doe in de oven voor ongeveer 40 minuten. De taart is goed als deze lekker bruin gebakken is. Niet té donker.

Garneer tot slot met de stukjes gedroogde abrikozen. Even laten afkoelen en dan heerlijk smullen.

Volg Ditmaalgoed.nl op Pinterest, Facebook en Instagram voor meer heerlijke, gezonde recepten, uitgebreide blogs en leuke voedingsweetjes.

Probeer ook eens: ‘Bananenijs zonder zuivel met chocolade en pistache’

-With lof-

Marloes