Bananenmeel pannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt, lunch, dessert.. tja eigenlijk wordt ik er altijd wel blij van!

Ingrediënten voorbananenmeel

acht pannenkoekjes

  • 2 bio eieren
  • 100 gram bananenmeel
  • 280 ml (haver)melk
  • 2 handjes blauwe bessen
  • 12 stukjes (verse)ananas
  • 80 gram pure chocolade
  • 12 hazelnoten
  • 1 tl kaneelpoeder

De pannenkoekjes zijn van zichzelf zoet (maar smaken niet naar banaan) dus besmeren hoeft niet, maar kan natuurlijk wel. Ik kies in dat geval het liefst voor honing, dadelstroop of in het geval van dit recept: gesmolten pure chocolade.

Bereiding

Hak de hazelnoten zo, dat het kleine stukjes worden. Dit kan met de keukenmachine.

Snijd ongeveer 12 kleine stukjes van de verse ananas of leg er 12 uit blik opzij.

Zeef het bananenmeel, het kan erg klonterig zijn. Door met een lepel heen en weer te schrapen in de zeef, druk je de het meel er goed doorheen.

Mix dan het meel, met de eieren, 250 ml havermelk (de rest is voor de chocoladesaus) en de kaneelpoeder door elkaar.

Roer de bosbessen voorzichtig door het pannenkoekmengsel heen.

Bak nu kleine pannenkoekjes. Grote pannekoeken breken gemakkelijk met dit meel. Zorg dat elke pannenkoek wat bosbessen heeft. Deze pannenkoekjes branden gemakkelijk aan, blijf er goed bij en zet het vuur af en toe laag.

Smelt de pure chocolade met een flinke scheut havermelk zodat het goed vloeibaar wordt. Giet meteen over de pannenkoekjes heen. Garneer met de gehakte hazelnoten en stukjes ananas en nog wat blauwe bessen. Bon appétit!

Lees hier meer over bananenmeel.

Volg Ditmaalgoed.nl op Pinterest, Facebook en Instagram voor meer lekkere recepten, uitgebreide blogs en leuke voedingsweetjes.

Maak ook eens: ‘Gevulde zoete appels zonder suiker’

-With lof

Marloes