Indruk maken met een verse ananas? Dat kan! Zet ’m een paar uur op zijn kop en het zoete sap dat onderin zit, verspreidt zich door de hele vrucht. Jouw toetje/curry/fruitsalade wordt hierdoor ‘s werelds lekkerste!

Een rijpe ananas – ruikt lekker, is niet helemaal groen en ook niet zacht en kleverig- is 2 á 3 dagen houdbaar op kamertemperatuur. In de koelkast gaat hij rotten. Ananas is de enige vrucht op aarde die het enzym bromelaïne bevat. Dit kan in hoge concentraties pijnverlichtend en ontstekingsremmend werken. Door het stofje kan het eten van ananas een branderig gevoel in de mond en soms buikpijn geven. Dit is op te lossen door de ananas (ontdaan van schil) kort te blanceren = minuut in kokend water en dan in koud water. De eventuele medicinale werking verdwijnt dan wel.

Het lijkt een fabel dat de gele vrucht door bromelaïne en vele vezels een vetverbrander is (in frambozen zit per 100 gram al meer vezel dan in dezelfde hoeveelheid ananas). Wel bevat het goudgele fruit veel vitamine C en ijzer. Daarnaast ook vitamines B, kalium, calcium, koper en zink. Ananas uit blik bevat nog steeds veel vitamines maar ook meer calorieën en suiker doordat het vaak op siroop wordt gezet.

Volg Ditmaalgoed.nl op Pinterest, Facebook en Instagram voor meer leuke weetjes, blogs en gezonde recepten.

Lees bijvoorbeeld ook eens:‘iets lekkers tegen hooikoorts’.

-With lof-

Marloes