Waanzínnig, deze aardbeiensoep is een heerlijk nagerecht, ook als je al helemaal vol zit:)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gram aardbeien
  • citroen sorbetijs ( 4 flinke bollen)
  • bosje basilicum
  • 1 limoen
  • hand amandelschaafsel
  • 1,5 tl balsamicoazijn
  • snufje kaneel
  • zwarte peper
  • (eventueel slagroom voor de liefhebber)

Bereiding

Leg zo’n 10 mooie basilicum blaadjes opzij voor de garnering. Snijd de rest van de basilicum grof, steeltjes mogen mee, die geven ook heerlijke smaak. Snijd de aardbeien in vieren. Bewaar 1/3e deel voor in de schaaltjes. Doe de rest in een pan en voeg de basilicum, snuf kaneel, balsamicoazijn en zwarte peper (naar smaak) toe. Pureer dit alles met de staafmixer. Even proeven en eventueel nog meer peper toevoegen.

Verdeel de achtergehouden aardbeien over vier schaaltjes. Haal dan de gepureerde aardbeien door een zeef en vang op in de serveerschalen. Zet in de koelkast, totdat je het serveert.

Net voor het serveren in elke schaal een bolletje limoenijs leggen, mooi als deze boven de soep uitsteekt.Garneer met de bewaarde basilicumblaadjes, het amandelschaafsel en tot slot met limoen-zest: schaaf de schil van de limoen eroverheen. Heerlijk fris en fruity!

Aanvallen!

Kijk ook eens bij mijn andere recepten, zoals ‘Tempeh-nuggets met gado gado’.

-With lof-

Marloes